Abd Allatif AL JEEMO
1983 yılında Suriye’de doğan bu sanatçı, eşsiz fırça darbesi ve atölyesinde yarattığı renklerin karışımı konusundaki cesareti sayesinde kendine özgü üslubuyla tanınan soyut bir ressamdır. Eserleri,
Le Printemps des Artistes PDA 2021
Bilmeyenler için….Sanatçıların Baharı nedir?
2006 yılında kurulan Printemps des Artistes (Sanatçıların Baharı), İstanbul Accueil ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi işbirliğiyle her yıl Od’A sanat galerisinde düzenlenen bir sosyal sorumluluk sergisi.
Adından da anlaşılacağı gibi, bu sergi ilkbaharda gerçekleşiyor.
Amaç iki yönlüdür: Türk ve yabancı genç sanatçıları halka tanıtmak ve hayır işleri için fon yaratmak. Bugün bu sergi, Fransızca konuşan ve uluslararası toplulukların yanı sıra İstanbul’daki tüm sanatseverler tarafından tanınan kültürel bir buluşma noktası haline geldi.
Istanbul, zıtlıklar şehri
Hem geleneksel hem de modern mimariye sahip bu kozmopolit, çok kültürlü, renkli, gürültülü şehir beş duyumuza hitap ediyor. Dolayısıyla bu seçim proje ekibi için çok belirgin bir tema.
Sosyal sorumluluk amaçlı bir sergi
PDA’da sergilenen tüm sanat eserleri satışa çıkarılarak gelirlerin %30’u üç kuruma bağışlanmaktadır : Hayata Sarıl Derneği, Mor Çatı Derneği, ve Lape Hastanesi.
Hayata Sarıl Dernegi
2017 yılında kurulan Hayata Sarıl Derneği’nin hedefi, görmezden gelinen ve ötekileştirilmiş evsizleri topluma kazandırmaktır. Ekonomik açıdan sürdürülebilir sosyal girişimcilik modeline dayanan HAYATA SARIL Lokantası, Türkiye’de türünün ilk örneğidir.
Tamamen gönüllülük esasına göre çalışan ve evsizlere istihdam imkânı sunan otel, gündüzleri düzenli bir restoran olarak hizmet vermekte ve akşamları evsizlere ücretsiz yemek servisi yapmaktadır.
Bir sonraki projeleri, Aralık 2021’ye kadar, aynı ekonomik modelde evsizler için bir çamaşırhane ve duş açmak.
Hijyen eksikliği, kişinin özsaygısını yitirmesinin ve sosyal dışlanmanın önemli bir sebebi olduğu için, bu güzel girişim, zorluk çeken insanlara özgüven kazanma ve daha sağlıklı bir yaşam sürme fırsatı verecektir.
Mor Çatı
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı aslen 1990 yılında aile içi şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara barınak sağlamak için kuruldu.
Dernek bugün İstanbul’da iki hizmet sunuyor: ihtiyacı olan kişilere hem yasal hem de psikolojik hizmetler sunan bir dayanışma merkezi ve küçük bir barınak sağlamak. Ana misyonu, kadınların dayanışmasını güçlendirmek ve eşitsizliğe karşı mücadelelerinde onlara yardımcı olmaktır. Dernek, benlik saygısını güçlendirilmesine ve toplumdaki kadınlara dair algıyı değiştirmeye hizmet eder.
L’Hôpital de LAPE (Fransız Lape Hastanesi)
1857’de İstanbul’da kurulan bu hastane, 1902 yılında Sultan II Abdülhamid tarafından Saint Vincent de Paul Rahibelerine verilmiştir. Halen Filles de la Charité tarafından yönetilmekte, ve hastaları ağırlamaya devam etmektedir. 1846 yılında Filles de la Charité tarafından kurulan Sainte Pulchérie okulunun, bu hastanenin yararına fon toplamak için PDA’yla işbirliği bu tarihsel bağlara dayanmaktadır.
Sanatçıları 2021
2021 sergisinde 9 uluslararası sanatçı yer alıyor: 4 kadın ve 5 erkek sanatçı, Türkiye, Suriye ve ABD gibi çeşitli ülkelerden geliyor.
Bu sanatçılar, sanatlarının çeşitliliği sayesinde; resim, fotoğraf ve kolaj tasarımlarıyla özgün İstanbul vizyonlarını bizimle paylaşacaklar.
Sergiye katılan sanatçılar tutku ve harekete geçme iradesi taşıyarak emek verdiler, ve Sanatçılar Baharı’nın başarısını sağlamak için kendilerini bu büyük hayırsever maceraya kararlılıkla adadılar.
1983 yılında Suriye’de doğan bu sanatçı, eşsiz fırça darbesi ve atölyesinde yarattığı renklerin karışımı konusundaki cesareti sayesinde kendine özgü üslubuyla tanınan soyut bir ressamdır. Eserleri,
Canan 20 yıldır sanat yönetmeni olarak çalışıyor. Sezgisi ve özgür ruhu onu dans, müzik ve film alanında birçok projeye adım atmaya yöneltti. Etkileyici tablolarısayesinde, Canan
Cemal, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Sanatçı, Osmanlı döneminden kalma resimlerden etkilenir ve ister suluboya ister akrilik olsun, kendi eserlerine katmaktan çekinmediği
Adana doğumlu olan Senses 1993′ te Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümü, 2007 yılından ise Mersin üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olmuştur …
A.B.D. kökenli sanatçı Wyoming Üniversitesi “Fine Arts in Painting” bölümünden mezun oldu. Çalışmaları, kendisinin de bulunduğu değişken ortamlar arasındaki karşılıklı etkileşimlerini ele alıyor. Benlik duygusu,
Şam Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunu olan bu Suriyeli sanatçı izlenimcilikten etkilendi. Suriye krizinin başlamasından sonra Beyrut’ta ikamet ederken, Imad çalışmalarında patlama kavramını keşfetmeye başladı. 2014
Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunu olan sanatçı, görsel ve plastik sanatlarını öğreterek birçok sosyo-kültürel projeye katılıyor. Eserleri, İstanbul’un telaşlı hayatı ve bin yıllık tarihini
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunu olan Murat, İstanbul, İzmir ve Ankara’da çok sayıda sergiye katıldı. Çok yönlü sanatçı, kullandığı çeşitli teknikler ve malzemelerle öne
Aydın İstanbul Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nden mezun oldu. Çocukluğundan beri fotoğrafçılığa tutkuyla bağlıydı, hemşirelik mesleğini icra ettiği süreçte kendini tamamen fotoğraf sanatına adamaya karar verdi. Özellikle
Pratik
Ne Zaman
Sanal Sergi Tarihleri : 3 Nisan Cumartesi ile 30 Nisan 2021 Cuma
Canli Sergi (yerinde ziyaret, Covid saglik onlemlerine uygun olarak ) :
Ön İzleme : 2 Nisan 2021 Cuma günü saat 18:30’dan itibaren
Sergi : 3 Nisan Cumartesi ile 11 Nisan 2021 Pazar
Ziyaret saatleri : Çarşambaları hariç (14:30-20:30)
3-4 ve 10-11 Nisan hafta sonu: 12:30 – 17:00
Nerede
Galerie Od’A-Ouvroir d’Art
Lycée Sainte Pulchérie
Çukurluçesme Sok. 7
Beyoglu – Istanbul
Takım
2021 düzenleme ekibi:
Hepimiz İstanbul Accueil üyesiyiz: Havva, Florence, Karen, Karima ve Tiphaine. Kimimiz uzun yıllardır İstanbulluyuz, kimimiz de aylarca ya da yıllarca verdiğimiz emeklerle, hümanizm ve sanat sevgisini birleştiren bu güzel projeye katıldık.
Sponsorlarımıza
SPONSORLARIMIZA İÇTEN TEŞEKKÜRLER!
PDA gibi bir proje sponsorlarımızın cömertliği olmadan gerçekleşemezdi.
Destekleri, etkinliğin organizasyonu ile bağlantılı çeşitli harcama kalemlerinin finansmanını mümkün kıldı. Sponsor desteği; güvenlik, iletişim, kokteyller, müzik ve çocuklar için atölye çalışmalarını kapsamaktadır.
Kısacası, onlarsız PDA olmazdı!
Sponsorlarımıza tekrar en içten teşekkürlerimizi sunarız :
Geçmişe yönelik
2019
2018